21/setembre/2017

Manifest sobre el Referèndum d'autodeterminació de Catalunya de l'1 d’octubre

Davant la convocatòria del Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’octubre per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb la Llei aprovada del Parlament de Catalunya, i de la suspensió posterior promoguda pel Gobierno de España pel seu recurs davant del Tribunal Constitucional, Fundació Agrícola Catalana se suma als Col·legis Professionals i:
•    Lamenta que aquest Referèndum no s’hagi pogut convocar de manera acordada.
•    Reconeix el Parlament de Catalunya com la institució democràtica on es manifesta la voluntat popular del país.
•    Reitera el seu suport al Dret a Decidir dels ciutadans de Catalunya.

En conseqüència:
•    Es referma en la convicció que un Referèndum és una eina inclusiva, que ha de permetre la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans de Catalunya tinguin respecte a la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol.

•    Recorda que la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics i que la llei ha de respondre sempre a la voluntat democràtica adientment expressada. EI mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes a tal efecte és el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s’expressa amb el vot secret i lliure.

Tenint en compte que la nostra és una societat lliure, pacífica i oberta, demanem:
•    Que es faciliti i promogui un debat democràtic plural, en igualtat de condicions i sense amenaces, entre les legítimes opcions –Sí, No, Blanc o Abstenció- avui presents a Catalunya.

•    I que els ciutadans de Catalunya puguin exercir tots els seus drets democràtics, entre ells el de vot i d’expressió, sense limitació i en llibertat.


Barcelona, 21 de setembre de 201708/abril/2016
AGROFÒRUM: jornada “Mercats i cadena alimentària vers el futur” el 10 de maig
El dimarts 10 de maig hi ha prevista la celebració de la jornada "Mercats i cadena alimentària vers el futur" a la Sala Prat de la Riba, Institut d’Estudis Catalans (C/ Carme 47, Barcelona).

Programa de la jornada: MERCATS I CADENA ALIMENTÀRIA VERS EL FUTUR

Fundació Agrícola Catalana és membre d'Agrofòrum.

03/novembre/2015
I Congrés de l'Aigua de Catalunya
Els dies 18 i 19 de març de 2015, tindrà lloc a Barcelona el I Congrés de l'Aigua a Catalunya, organitzat per l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua en què hi haurà una represetnació de Fundació Agrícola Catalana que hi participarà.

Els objectius del Congrés són els següents:


25/gener/2015
I Congrés de l'Aigua de Catalunya
Els dies 18 i 19 de març de 2015, tindrà lloc a Barcelona el I Congrés de l'Aigua a Catalunya, organitzat per l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua en què hi haurà una represetnació de Fundació Agrícola Catalana que hi participarà.

Els objectius del Congrés són els següents:

• Definir l’objectiu de gestió i analitzar els reptes que suposa el seu assoliment.
• Establir propostes per a millorar els ràtios de garantia de subministrament d’aigua a Catalunya.
• Analitzar i debatre sobre la planificació hidrològica a Catalunya.
• Establir propostes per a millorar la qualitat de l’aigua dels rius i dels aqüífers.
• Anàlisi de la dicotomia sequera/inundacions
• Analitzar i debatre sobre la situació del sanejament a Catalunya
• Debatre sobre els diferents models de gestió dels serveis de l’aigua.
• Aprofundir en la integració del conjunt de serveis del cicle de l’aigua.
• Analitzar la incidència del canvi climàtic i dels canvis socials en els recursos hídrics.
• Estudiar el finançament de les infraestructures hidràuliques i del seu manteniment.
• Incrementar els mòduls de transparència en la gestió.
• Debatre sobre la relació entre les polítiques hidràuliques i les urbanístiques.
• Estudiar la problemàtica dels regadius a Catalunya.
• Optimització de l’aprofitament de les aigües subterrànies

Més informació i inscripcions a: http://congresaiguacatalunya.com


07/abril/2014
Jornada "El paper de l'agricultura al segle XXI"
Agroforum, en col·laboració amb col·legis professionals, escoles universitàries i fundacions vinculats al sector agrari, agroalimentari i al medi rural de Catalunya i per representants del món empresarial i de l’administració, ha organitzat aquesta jornada que tindrà lloc el proper 10 d’abril  de 2014 a l’Institut d’Estudis Catalans (Sala Prat de la Riba).

pdf Programa Agroforum "El repte de l'agricultura de Catalunya per al s. XXI"


21/juliol/2013
Condolències
El Patronat de Fundació Agrícola Catalana mostra les seves condolències pel traspàs del patró i amic Xavier Maluquer Sostres.

pdf Esquela Xavier Maluquer


06/juny/2013
SUSPÈS Acte de presentació de l'estudi elaborat per Fundació Agrícola Catalana sobre nous regadius:

“Anàlisi de l’afectació de nous regadius envers el desenvolupament territorial. El cas del Canal Algerri-Balaguer”
L'acte tindrà lloc a la Sala d’Actes dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (Lleida, C/ Camp de Mart, 35)
Divendres 21 de juny de 2013 (18h)
Acte gratuït i obert a tothom, prèvia inscripció a la Fundació del Món Rural: jornadesfmr@fmr.cat o al tel. 973 22 93 60.

pdf Programa de l'acte de presentació


12/novembre/2012
Manual de l'administració de l'Estat de Califòrnia per que els agricultors preparin el seu pla de gestió de l'ús de l'aigua.

"A guidebook to assist agricultural water suppliers to preapre 2012 agricultural water management plan" (2012)


02/octubre/2012
Article "El preu de la carn", David Coll i Batllori (LaVanguardia, 2/setembre/2012)

Article sobre l'augment de preu dels cereals i el preu de la carn, les dificultats afegides dels productors catalans amb la crisi i el repte de la competència global.

"El preu de la carn", David Coll i Batllori.
President del Patronat de Fundació Agrícola Catalana
President de la Sectorial Agroalimentària de PIMEC12/juny/2012
El Pla Hidrològic de Califòrnia disponible en castellà

Per primera vegada està disponible la traducció al castellà dels Titulars de l'Actualització del Pla Hidrològic de Califòrnia 2009, publicat pel Department of Water Resources (DWR) de l'estat de California. La traducció ha anat a càrrec del Catedràtic de l'ETS d'Enginyers de Camins (UPC) i patró, Dr. Rafael Mujeriego, amb la col·laboració de Maggie Macias i Xiaojun Li, ambdós del Dept. de Recursos Hídrics (DWR) de Califòrnia.

Està previst que els Titulars de l'Actualització 2013, actualment en procés de redacció, també es tradueixin.

Titulares de la Actualización 2009 del Plan Hidrológico de California

ASERSAGUA


12/juny/2012
"Quina seguretat ofereix l'aigua regenerada?"
Nota de Premsa d'ASERSA i la WateReuse Research Foundation sobre la seguretat de l'aigua regenerada

Amb aquesta nota de premsa es dóna a conèixer un recent etudi sobre el contingut de productes farmacèutics i els riscos per a la salut de les persones en les aigües regenerades.

pdfNota de Premsa. La seguretat de les aigües regenerades


22/febrer/2012
Reunió amb GLOBALleida
Logo_GLOBALLeidaEl passat 10 de febrer una comissió de Fundació Agrícola Catalana es va reunir a Lleida amb el Sr. Ramon Roca, membre del Consell de GLOBALLeida i del Consell Social de la Universitat de Lleida. En el transcurs de la mateixa es varen tractar, entre d'altres, aspectes com la necessitat d'aglutinar esforços des dels diferents àmbits d'acció del sector agrari, o de fer un canvi de visió i mentalitat com una
necessitat actual d'adaptació, així com de Projectes de Desenvolupament Rural que Fundació Agrícola Catalana ha estat impulsant durant els darrers anys.

GLOBALLeida és un projecte de diferents administracions i institucions que recentment s'ha constituït amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria i l'ocupació, el suport a la competitivitat i l'impuls de la projecció exterior.


06/febrer/2012
Reunió amb FemCAT
FemCAT Aquest mes de gener membres de Fundació Agrícola Catalana es varen reunir amb una comissió de FemCAT encapçalada pel seu President, Sr. Carles Sumarroca Claverol, per tal de cercar possibles vies de col·laboració amb l'objectiu de donar suport a l'emprenedoria, la creació, modernització i
internacionalització del sector industrial i productiu, i especialment, es va fer referència a la indústria agroalimentària com a sector exportador, la importància dels nous regadius com a sector estratègic i la recerca de noves vies de desenvolupament en el món agrari.

FemCAT és una fundació privada que duu a terme i dóna suport a iniciatives adreçades al suport de la societat i l'economica catalana a Europa i al món.

 

26/gener/2012
8a Conferència Internacional d'Aigües Regenerades i Reutilització (Barcelona, 26-29 setemnbre 2011)
WATEReuse Barcelona 2011 - IWA (International Water Association)

El passat mes de setembre va tenir lloc a Barcelona el 8è Cicle de Conferències Internacional d'Aigües Regenerades i Reutilització. El cicle va comptar amb la presència d'experts vinguts de tots els indrets del món els quals van exposar en 143 conferències les darreres tecnologies i experiències en àmbits tècnico-científics, econòmics i mediambientals. Podeu consultar el programa de la Conferència WATERuse Barcelona 2011. El comitè d'organització estava presidit pel patró Prof. Rafael Mujeriego. Ja estan diponibles, a més, les presentacions i la documentació de les conferències.
 
"Optimitzar l’ús dels recursos hídrics és el gran repte de la humanitat al segle XXI"
Per altra banda, us recomanem la lectura de l'entrevista als Prof. Takashi Asano i Rafael Mujeriego a LaVanguardia (Suplement ES, 19 de novembre 2011, pàgines 19, 20 i 21).

Entrevista Part 1 (Pàg. 20)  | Entrevista Part 2 (Pàg. 21)  |  Coberta (Pàg. 19)08/març/2011
Cicle de conferències
Fundació Agrícola ha organitzat un nou cicle de conferències amb l'objectiu de divulgar a la societat la importància del sector agrari i alimentari de Catalunya, i ho fa motivada per alguns esdeveniments produïts en el transcurs de l'any que acabem de deixar, com són

(1)
la declaració del Parlament de Catalunya posterior al debat monogràfic celebrat al mes d'abril pel qual el sector agrari esdevé un sector estratègic,

(2) per
donar l'empenta definitiva al Canal Segarra-Garrigues, el primer tram del qual ja ha estat inaugurat, per tal que reforci i consolidi Catalunya com el primer clúster agrari i alimentari de la Unió Europea.
 
El cicle comptarà amb quatre conferències que tractaran sobre (1) aigua i agricultura, (2) la biomassa forestal de Catalunya, (3) la importància del sector agroalimentari català i (4)  la Política Agrària Comunitària.


“Política Agrària Comunitària: del mercat interior a un mon globalitzat”
A càrrec del Sr. Eduard Bes Jaques
Pèrit Agrícola

Dimarts 1 de març, 18,30h


La conferència se celebrarà al
Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya

C/Enamorats 62-64, Baixos (08013 Barcelona)
(Veure la ubicació)

La PAC, instrument de garantia alimentària per a la població europea en els seus orígens, és en un procés de reforma important que està generant incertesa pel nou model d’ajuts que s’ha d’aprovar a partir del 2013 i pe què fins i tot se n’ha plantejat l’abandonament.
A nivell de Catalunya, la PAC influeix decisivament en la política agrària i alimentària,
però fins a quin punt?

En aquesta conferència parlarem de les reformes i del futur de la PAC, i mirarem d’explicar quin és el marge de maniobra existent per a dur a terme una política agrària catalana.


pdfInvitació conferència

pdfText de la Conferència


“L’agricultura de Catalunya: sector estratègic”
A càrrec del Sr. David Coll i Batllori
President de Fundació Agrícola Catalana i de la sectorial Agroalimentària de PIMEC

Dilluns 14/febrer/2011, 18h


La conferència se celebrarà al
Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya

C/Enamorats 62-64, Baixos (08013 Barcelona)
(Veure la ubicació)

La sessió monogràfica sobre el món agrari celebrada el passat mes d’abril al Parlament de Catalunya, va concloure amb la declaració que el sector és estratègic per a Catalunya. No obstant, la seva importància en el global de l’economia catalana no és prou coneguda per al gruix de la població. Per altra banda tot i que està en condicions de garantir un bon nivell de seguretat, el nostre país no assoleix el nivell de suficiència alimentària desitjable.
 
En aquesta conferència s’exposaran aquests temes i es debatrà sobre el futur a curt termini del sector.

pdfInvitació Conferència

pdfText de la Conferència


“Gestió integrada del bosc”
Una proposta actualitzada, pluridisciplinària i transversal
A càrrec del Sr. Oriol Comas Vancells
Organitzada en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural.

Dimecres 2/febrer/2011, 19h

La conferència se celebrarà al
Museu de la Vida Rural
www.museuvidarural.cat
Carretera de Montblanc 35 (L’Espluga de Francolí, Tarragona)

La visió tradicional que tenim del bosc ha canviat fruit dels esdeveniments econòmics, socials, energètics i mediambientals globals. Al seu torn, es produeixen importants avenços en noves tecnologies.
Aquesta nova situació, juntament amb els nous mitjans i unes noves necessitats energètiques i mediambientals, ens condueix a actualitzar la perspectiva sobre el sector forestal, amb una mirada integral i de país, cercant un desenvolupament econòmic sostenible i unes sinergies beneficioses.

PDFInvitacó Conferència

PDFText de la Conferència
"Per què volen els agricultors tanta aigua?"
A càrrec de Sr. Josep Paris i Piqué
President de la Comunitat de Regants del Canal Segarra-Garrigues

Dimarts 25/gener/2011, 19h

La conferència se celebrarà al
Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya

C/Enamorats 62-64, Baixos (08013 Barcelona)
(Veure la ubicació)

La sequera que assolava el país fa pocs anys s’ha apaivagat amb l’arribada d’abundoses pluges, i alhora ho ha fet el debat entorn al consum d’aigua per part de l’agricultura i la necessitat d’infraestructures hidràuliques que s’havia encetat. La inauguració del primer tram del Canal Segarra-Garrigues, que ha de representar la transformació econòmica, social i territorial de la zona n’ha fet reprendre el debat. I és que a Catalunya, la major part de l’aigua que es consumeix es destina a l’agricultura. I hom es pot preguntar, perquè volen els agricultors tanta aigua? Què se’n fa de tota aquesta aigua? Realment és necessari el Canal Segarra-Garrigues pel país? En aquesta conferència ho explicarem.

pdfInvitació conferència

pdfNota de Premsa


08/març/2011
Jornades Tècniques sobre MESURES EFICIENTS PER A L’ESTALVI D’AIGUA I ENERGIA ALS CONREUS D’HORTA
"La Cessió de Drets d'Ús d'Aigua"
Cooperativa Agrícola de Blanes, 16 de febrer de 2011
És disponible la presentació de la Conferència sobre la Cessió de Drets d'Ús d'Aigua.

pdfFundació Agrícola Catalana, "Cessió de drets d'us d'aigua (Blanes, 16 de febrer de 2011)


19/gener/2011
Balanç hidràulic i hídric de Catalunya (Daniel Pagès i Raventós)
És disponible a la xarxa el vídeo "Balanç hidràulic i hídric de Catalunya" de Daniel Pagès i Raventós en català i castellà.
 

> Català
 

Balanç hidràulic i hídric de Catalunya Part 1/2Balanç hidràulic i hídric de Catalunya Part 2/2
> Castellano

Balance hidráulico y hídrico de Catalunya Parte 1/2
Balance hidráulico y hídrico de Catalunya Parte 2/2

22/novembre/2010
Document de la Fundació "La política agrària, alimentària i del món rural de Catalunya (2010-2014)"
Fundació Agrícola Catalana va iniciar un important debat entorn a la política agrària de Catalunya i al futur del sector per a la propera legislatura. Fruit d'aquest debat, recolzat amb els programes electorals dels partits polítics de les darreres eleccions i de les conclusions del Ple del Parlament monogràfic sobre el Món Agrari celebrat al mes d'abril d'enguany, n'ha elaborat un document resum amb els eixos de la política agrària catalana per als propers 4 anys.

Aquest document fou presentat durant l'estiu passat a les principals
forces parlamentàries, i a aquelles amb una major implantació al país, i ara el posa a disposició a través del seu web.

pdf"La política agrària, alimentària i del medi rural de Catalunya (2010-2014)"22/novembre/2010
Documentació de la Fundació de la IV Jornada de l’aigua al Baix Ter, "La gestió col·lectiva de les aigües subterrànies: les comunitats d'usuaris"
Disponible la presentació de la xerrada de Fundació Agrícola Catalana sobre la Cessió de Drets d'Ús d'Aigua i els Centres d'Intercanvi de Drets d'Ús d'Aigua que va organitzar JARC el passat 10 de novembre a l'IRTA de Mas Badia, a La Tallada d'Empordà, i en la que Fundació Agrícola Catalana hi va participar.

Programa de la IV Jornada de l’aigua al Baix Ter, "La gestió col·lectiva de les aigües subterrànies: les comunitats d'usuaris" (JARC)

PDF
Fundació Agrícola Catalana - La Cessió de Drets d'Ús d'Aigua (IRTA Mas Badia, 10 de novembre 2010)


22/novembre/2010
Disponibles les ponències de la primera Conferència Internacional de l'Associació Espanyola de Reutilització Sostenible de l'Aigua (ASERSA).

El passat 19 i 20 d'octubre es va celebrar la primera
Conferència Internacional de l'Associació Espanyola de Reutilització Sostenible d'Aigües (ASERSA) amb l'assistència d'autoritats en la matèria provinents d'arreu.

Pel seu interès, i perquè des de Fundació Agrícola Catalana volem
fomentar l'ús d'aigües regenerades, facilitem l'enllaç a les ponències que es varen celebrar.

Ponències de la 1a Conferència Internacional de l'Associació Espanyola de Reutilització Sostenible de l'Aigua (ASERSA)


08/abril/2010
Cicle de Conferències al Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya

L’ENGINYERIA TÈCNICA AGRÍCOLA TREBALLA PER AL FUTUR.
L’AGRICULTURA CAP A L’HORITZÓ 2020

Jornades COETAPAC 2010

Presentació

Els sectors agrari i agroalimentari són dos àmbits importants de l’economia de Catalunya que garanteixen la disponibilitat d’aliments de qualitat per als consumidors.

Són un motor del món rural i d’una població que esdevé el pilar per mantenir el territori i preservar el medi ambient.

La crisi global afecta fortament aquests sectors. Actualment la Unió Europea presenta noves propostes per modificar els pressupostos i la PAC. Tot això obre uns interrogants sobre el futur agrorural a mig termini.

L’Enginyeria Tècnica Agrícola viu les mateixes inquietuds que tots els professionals i empreses, Creiem que cal avançar-se per conèixer, analitzar i reflexionar sobre les evolucions que es comencen  a dissenyar. Durant les jornades posarem a disposició dels agricultors, ramaders, empreses i població rural totes les informacions per a que tinguin elements per prendre decisions i preparar-se per als canvis. Sols així estaran -estarem- preparats per adoptar estratègies tecnològiques, gestores, econòmiques, socials i comercials que ens assegurin la competitivitat i viabilitat del sector agrari i de l’entorn natural, junt amb les mesures que proporcionin qualitat de vida a la societat rural catalana.

Objectius

    * Seguir les evolucions de les polítiques agràries
    * Adquirir criteris per anticipar-se als canvis
    * Establir estratègies participatives
    * Reforçar el suport de l’Enginyeria Tècnica Agrícola als professionals dels sector

Podeu consultar el calendari de les jornades o bé desar el díptic per a imprimir08/octubre/2009
Cicle de Conferències

Fundació Agrícola Catalana ha endegat un Cicle de Conferències amb l'objectiu de mirar de canviar la percepció massa sovint negativa que té la societat del sector agrícola i ramader de Catalunya. Per mitjà d'aquestes quatre conferències volem explicar què és i què fa els món agrari.

Les conferències se celebraran a l'Ateneu Barcelonès (Sala Sagarra), institució emblemàtica de la societat de Barcelona amb 149 anys d'història.

PDFDescarregar el programa de conferències en format per a imprimir.

Programa:


"Política Agrària Comunitària: orígens, present i futur"

A càrrec del Sr. Lluc Beltran i Beltran
Responsable de Relacions Externes del Dept. d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Dimarts, 20 d'octubre a les 19:30h

És la PAC només un reguitzell de subvencions? Fins a quin punt està subvencionada la producció alimentària de Catalunya?
Aquesta conferència plantejarà l’estat actual de la PAC, per a què serveix i què la va motivar, i com es preveu que evolucioni amb la Europa dels 27.

Descarregueu-vos el targetó d'invitació.Targetó conferència
Descarregueu-vos el targetó d'invitació.Nota de Premsa
Descarregueu-vos el targetó d'invitació.Text íntegre de la conferència "Política Agrària Comunitària: orígens, present i futur""Noves Tecnologies en l'Agricultura"

A càrrec del Dr. Pere Puigdomènech i Ros
Biòleg molecular i director del Laboratori de Genètica Molecular Vegetal CSIC – IRTA

Dimarts, 3 de novembre a les 19:30h

Quin és el paper que fan les noves tecnologies en l’agricultura en un món encara afamat i on l’augment de la població mundial fa necessari l’obtenció de més i millor aliments? Barcelona està esdevenint un referent en la investigació biomèdica, però en canvi la investigació en biotecnologia agrícola encara desperta recels. Quines conseqüències per al medi ambient o la salut humana realment tenen? Totes aquestes qüestions es tractaran en aquesta conferència.


pdfTargetó conferència
pdfNota de Premsa
pdfNota de premsa posterior amb les conclusions de la conferència
pdfDocumentació de la conferència "Noves Tecnologies en l'Agricultura"


Seguretat Alimentària: garanties per als consumidors

A càrrec del Sr. Óscar González Gutiérrez-Solana
Subdirector de Sanitat Exterior
Direcció General de Salut Pública i Sanitat Exterior
Ministerio de Sanidad y Política Social

Dimarts, 17 de novembre a les 19:30h

Mai abans l’alimentació havia estat tan segura, però tot i així, la malfiança envers el menjar és encara el pa nostre de cada dia, degut en part a algunes crisis alimentàries recents. De quins mecanismes es disposa per a garantir la seguretat alimentària? Són segurs els aliments que consumim? Quins són els avantatges de la producció agrària local en relació a la seguretat alimentària? Aquests són algunes de les preguntes que es miraran de respondre en aquesta conferència.


pdfTargetó conferència
pdfNota de Premsa
pdfNota de Premsa posterior amb les conclusions de la conferència


Cal externalitzar la producció d’aliments?

A càrrec del Sr. Jordi Peix i Massip
Expert en temes agraris. Exdirector del Dept. d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Creu de Sant Jordi (1998).

Dimarts, 15 de desembre a les 19:30h

D’un temps ençà es vénen alçant algunes veus demanant que la producció alimentària catalana, fins tot europea, es deixi en mans de països tercers. Per altra banda, la producció agrícola i ramadera augmentarà gràcies en part a una gran infraestructura com és el Canal Segarra-Garrigues que ja quasi és una realitat.
Cal que Catalunya externalitzi la producció agrícola i ramadera? Podem considerar-la un sector estratègic? Disposa Catalunya de prou aigua per a destinar-la al consum agrícola? Ajuda el món agrari a vertebrar la població al territori? I en què pot beneficiar als habitants de les grans ciutats catalanes? Aquestes són algunes de les matèries que es tractaran.

pdfTargetó conferència
pdfNota de Premsa
pdfPresentació de la conferència: "Cal externalitzar la producció d'aliments?"23/febrer/2009
És disponible un document titulat Els contractes de cessió de drets d’ús de l’aigua. Situació actual i perspectives a Catalunya que ha elaborat Fundació Agrícola Catalana en el marc dels projectes sobre aigua que de sempre han preocupat al Patronat.

Els Contractes de Cessió de Drets, figura creada en la reforma de la Llei d'Aigües de 1999, i empreada amb èxit a Califòrnia (Orange County) entre altres indrets, combinat amb l'ús d'aigües regenerades que permetrien la disponibilitat d'aigües que actualment es llencen, fa viables els usos històrics, tradicionals, com l'agrícola, amb altres de nous.


11/abril/2008
Hem obert un blog per tractar les notícies d'actualitat entorn el món agrari com els agrocombustibles i l'aigua, el sector porcí, el medi ambient, els transgènics, etc. i donar a conèxier les activitats de la Fundació. Amb aquest blog es pretén disposar d'un espai d'opinió dinàmic en què tothom que ho vulgui pugui participar, i generar un debat entorn a qüestions que considerem importants.

Visita'ns a Agricultura, aigua i alimentació26/juliol/2007
Fotografies de l'acte de presentació del llibre "Balanç hidràulic i hídric de Catalunya" celebrat el 18 de juny de 2007 al Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona amb la presència del Molt Hble. Sr. Jordi Pujol.

Presentació llibre Balanç Presentació llibre Balanç Presentació llibre Balanç
Click a la imatge per a veure-la gran
10/juny/2007
Presentació de la reedició del llibre i el DVD "Balanç hidràulic i hídric de Catalunya" obra del Sr. Daniel Pagès i Raventós
Coberta Balanç hidràulicDilluns 18 de juny, 19:30h

  
Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona
Av. República Argentina, 21-25
08023 BCN

Sr. David Coll, president de Fundació Agrícola Catalana
Molt Hble. Sr. Jordi Pujol,  expresident de la Generalitat de Catalunyaaa
Sr. Rafael Mujeriego,  patró de Fundació Agrícola Catalana


PDFNota de premsa
PDFTargetó presentació10/abril/2007
Fotografies de l'acte de presentació del llibre celebrat l'11 de desembre a la seu del COVB.

Firma llibre honor Presentació Presentació
Click a la imatge per a veure-la gran
28/novembre/2006

Presentació del llibre "Agricultura, aigua i alimentació: el repte de Catalunya per al segle XXI" amb un recull dels articles publicats al diari AVUI.

Coberta llibre
  
Dilluns 11 de desembre, 19:30h

Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona
Av. República Argentina, 21-25
08023 BCN

Sr. David Coll, president de Fundació Agrícola Catalana
Sr. Vicenç Villatoro, periodista i escriptor
Sr. Xavier Maluquer, patró de Fundació Agrícola Catalana

PDFNota de premsa
PDFTargetó presentació